Εισαγωγή του διπλού ερυθρού θαλάσσιου κατοίκου

ju

Βεβαίως δεν είμαι ο μεγαλύτερος ρεπλίκα ρολόγια rolex ανεμιστήρας και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής υπάρχουν και άλλα εμπορικά σήματα εκεί έξω που μάλλον θα είμαι πιο διατεθειμένη προς την κατεύθυνση. Η αρχική ιδέα για το Sea Dweller αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την COMEX, μια γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στην μηχανική και τις βαθειές καταδύσεις, τη δεκαετία του 1960. Εκείνη την εποχή χρειαζόταν ένα ρολόι κατάδυσης για τους επαγγελματίες δύτες να χρησιμοποιούν ενώ εργάζονταν σε πετρελαιοφόρα σκάφη βαθέων υδάτων.
Αυτό θα είναι η γέννηση του Double Red Sea Dweller, ή DRSD όπως συχνά αναφέρονται, ένα εμπορικά διαθέσιμο ρολόι κατάδυσης για τους σοβαρούς ενθουσιώδες. Ειλικρινά, θα μπορούσα να κοιτάζω αυτό το πράγμα όλη μέρα είναι τόσο ωραίο. Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή τη φωτογραφία εξακολουθεί να φαίνεται σχεδόν τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που έγινε. Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση τώρα, αλλά η πρώτη σειρά (MK I) ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος Sea Dweller ικανός να φτάσει σε βάθος 2000ft ή 610 μέτρων, ο οποίος τότε ήταν απίστευτα εντυπωσιακός.

tt
Σε συνέχεια της επιτυχίας του έργου αυτού, το 1967 αποφασίστηκε η καινοτομία μιας νέας αναφοράς με βαλβίδες εξαγωγής ηλίου – το Sea Dweller Ref. 1665 – και να τους προσφέρουμε για εμπορική πώληση. Πριν βυθιστούμε στο σημερινό ρολόι (χάρη στην τρομερή λέξη) νομίζω ότι είναι πάντα ωραίο να έχουμε λίγο υπόβαθρο για εκείνους τους λιγότερο γνωστούς στον περίπλοκο και μυστηριώδη κόσμο του vintage rolex. Με πρόθεση να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη, το rolex τροποποιήθηκε κανονικά (5513) για να ενσωματώσει μια βαλβίδα διαφυγής ήλιου και στη συνέχεια να δημιουργήσει μια ειδική αναφορά μόνο για το COMEX (αριθ. 5514.) Η κορώνη είναι μεγάλη και οι αιχμές είναι σαφώς καθορισμένες και το «O» κάτω από την κορώνα είναι αρκετά μεγάλο.
Συνολικά υπήρχαν πέντε εκδόσεις του Double Red Sea Dweller και το μοντέλο που έχουμε εδώ σήμερα είναι το MK IV. Σε μεγαλύτερα γράμματα η πρώτη γραμμή αναφέρει το «Sea-Dweller», ενώ λίγο κάτω από αυτό σε ελαφρώς μικρότερα γράμματα στη δεύτερη γραμμή αναγράφεται «Submariner 2000.» Αυτή ήταν η τελική έκδοση του κιβωτίου που διατέθηκε στο εμπόριο για γενική παραγωγή και ως εκ τούτου είναι το πιο κοινό, αν και ακόμα εξαιρετικά σπάνιο και αναζητημένο από τους συλλέκτες. Όπως δήλωσα προηγουμένως, η γραμματοσειρά των κόκκινων γραμμάτων είναι σημαντικά μεγαλύτερη στην πάνω γραμμή των δύο κόκκινων γραμμών που έχουν εκτυπωθεί. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, η κόκκινη εκτύπωση του δίσκου είναι ξεκάθαρη αλλά όχι βαριά.
Έχετε μάλλον μαντέψει από πού προέρχεται το όνομα, αλλά για όσους εξακολουθούν να γρατζουνίζουν τα κεφάλια τους, αν κοιτάξετε προσεκτικά τον επιλογέα θα δείτε δύο γραμμές γραμμάτων που εκτυπώνονται με κόκκινο χρώμα λίγο πάνω από την 6η. Η προστασία του δίσκου είναι ο αρχικός κρύσταλλος Superdome, ο οποίος ονομαζόταν έτσι για το χαρακτηριστικό του σχήμα θόλου. Όπως συμβαίνει με όλα τα ρολόγια αντίγραφο rolex, το βραχιόλι έχει σχεδιαστεί υπερβολικά, εξασφαλίζοντας ένα τελικό προϊόν που δεν είναι μόνο εξαιρετικά κατάλληλο για το σκοπό αλλά και θα διανύσει την απόσταση για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι σοβαρά, στον πυρήνα αυτού του βραχιολιού βρίσκεται μια υπερ-ελαστική μεταλλική λεπίδα υπερμορφωμένη με μαύρο ελαστομερές υψηλής απόδοσης. Αυτός δεν είναι ένας λαστιχένιος ιμάντας που απλώς θα πέσει σε σας.