Ρολόγια από κίτρινο χρυσό Omega Seamaster Aqua Terra Tokyo 2022

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002, το Omega Seamaster Aqua Terra σχεδιάστηκε για να είναι το ρολόι της μάρκας «go anywhere» που λειτουργεί εξίσου καλά στη γη και στο νερό. Διαφορετικά από τα καταδυτικά ρολόγια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υποβρύχια χρήση και εφαρμογές καταδύσεων, τα ρολόγια αντίγραφο αντιγράφου Omega Aqua Terra δεν έχουν περιστρεφόμενο χρονογράφο και με την πρώτη ματιά, θα μπορούσαν σχεδόν να θεωρηθούν εσφαλμένα ως μια ελαφρώς πιο σπορ απόδοση ενός πιο κλασικού ρολογιού φορέματος. Ωστόσο, παρά την εκλεπτυσμένη εμφάνισή τους, όλα τα μοντέλα OMEGA Aqua Terra έχουν βιδωτές κορώνες και πλάτη θήκης και προσφέρουν στους χρήστες αντοχή στο νερό έως τα 150 μέτρα.
Χάρη στην ευρεία απήχηση της πλατφόρμας Seamaster Aqua Terra και την ευελιξία που προσφέρει στην ομάδα σχεδιασμού της OMEGA, η συλλογή έχει χρησιμεύσει συχνά ως βάση για διάφορες συγκεκριμένες εκδόσεις και περιορισμένες εκδόσεις ρολογιών της μάρκας. Εκτός από τα μοντέλα ειδικής έκδοσης που γιορτάζουν τα πάντα, από τον Τζέιμς Μποντ και το παιχνίδι του γκολφ μέχρι τη φιλανθρωπική δράση της OMEGA με το GoodPlanet Foundation, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων Aqua Terra με θέμα τους Ολυμπιακούς και αυτές οι νέες εκδόσεις κίτρινου χρυσού 18 καρατίων είναι οι τελευταίες μοναδικές εκδόσεις για τον εορτασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020.
Όσοι γνωρίζουν τα διάφορα ρεπλίκα ρολόγια Olympic Edition της OMEGA θα βρουν πιθανότατα αυτά τα νέα μοντέλα Aqua Terra αρκετά οικεία, καθώς ακολουθούν ουσιαστικά την ίδια μορφή με τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2019 κατά την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Εκτός από τον λευκό Πλανήτη Ωκεανό, που αποτίει φόρο τιμής στην ιαπωνική σημαία, υπάρχει επίσης ένα ανοξείδωτο Aqua Terra με μπλε κεραμικό καντράν που διαθέτει ένα χαραγμένο μοτίβο με λέιζερ που ενθαρρύνεται από το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
Συγκεκριμένα, το νέο κίτρινο χρυσό 18 καρατίων OMEGA Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Edition διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Το ένα έχει διάμετρο θήκης 41 mm, που είναι (περισσότερο ή λιγότερο) μια συμπαγής κίτρινη χρυσή έκδοση του μοντέλου από ανοξείδωτο χάλυβα που κυκλοφόρησε το 2019. Η άλλη, ωστόσο, είναι μια έκδοση 38 mm που ακολουθεί ουσιαστικά την ίδια συνολική αισθητική σχεδίασης, αλλά βασίζεται σε η ενημερωμένη πλατφόρμα 38 χιλιοστών του Aqua Terra με τις πιο απαλές συνολικές γραμμές οβάλ ευρετηρίων και το παράθυρο στρογγυλής ημερομηνίας.
Ωστόσο, ενώ η ατσάλινη έκδοση διαθέτει δείκτες με ρόδιο και δείκτες ώρας, αυτές οι νέες εκδόσεις έχουν δείκτες και δείκτες ώρας από χρυσό που ταιριάζουν απόλυτα με την θήκη από κίτρινο χρυσό. Επιπλέον, όπως και η έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι, η πλάτη της βιτρίνας αυτών των πλαστών ρολογιών από μασίφ χρυσό κοσμείται με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2021.