Ρεπλίκα Εκπληκτική Patek Philippe World Time 5230G

zs

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ρεπλίκα Patek Philippe World Time είναι βασικός πυλώνας στον κατάλογο της μάρκας από τα μέσα του 20ου αιώνα, ο οποίος είναι πολύπλοκος στην κατασκευή και επίσης πολύ εύκολος στη χρήση. Η Παγκόσμια Ώρα Patek Philippe ref. 5230G, η πιο ενημερωμένη έκδοση του διάσημου ρολογιού, ας το προχωρήσουμε τώρα.

Σήμερα μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο, αλλά η έννοια των τυποποιημένων ζωνών ώρας δεν εμφανιζόταν οργανικά στο παρελθόν. Αντιθέτως, έπρεπε να επισημοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, ήταν μόλις το 1884, στη Διεθνή Διάσκεψη Μεσημβρινών στην Ουάσιγκτον, όταν οι διπλωμάτες συμφώνησαν να υιοθετήσουν έναν ενιαίο Πρώτη Μεσημβρινό (βρίσκεται στο Γκρίνουιτς της Αγγλίας). Αυτό συνέβαλε σημαντικά στην τυποποίηση των παγκόσμιων ζωνών ώρας.
Μέχρι που το 1931, ο Ελβετός ωρολογοποιός Louis Cottier ανακοίνωσε μια επιπλοκή ικανή να εμφανίζει τους χρόνους των 24 ζωνών ώρας. Ο παγκόσμιος μηχανισμός ώρας του Cottier χρησιμοποίησε έξυπνα μια περιστρεφόμενη στεφάνη με εγγεγραμμένες 24 μεγάλες πόλεις, η καθεμία αντιπροσωπεύει μια διαφορετική ζώνη ώρας. Μετά από λίγο, ο Patek Philippe ενδιαφέρθηκε για την παγκόσμια περιπλοκή του Cottier. Το 1937, ο Patek Philippe κυκλοφόρησε τελικά τα πρώτα του ρολόγια παγκόσμιας ώρας: το στρογγυλό, κίτρινο χρυσό ref. 1415/1 HU (Heure Universelle) και το ορθογώνιο, ροζ χρυσό ref. 515 HU λόγω των κινήσεων του Cottier.zf

Ως διάδοχος του προηγούμενου World Time ref. 5130, ο Patek Philippe παρουσίασε την Παγκόσμια Ώρα 5230 στο Baselworld 2016. Η περίπτωση της αναφ. Το 5230 έχει διάμετρο 38,5 mm και πάχος 10,23 mm. Κανονικά η Patek κατασκευάζει αυτό το ρολόι Word Time είτε σε ροζ χρυσό 18 καρατίων είτε σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, ενώ η νέα έκδοση αναφ. Το 5230G είναι σε λευκό χρυσό.
Το μέγεθος της θήκης (που είναι στην πραγματικότητα 1 mm μικρότερο από το ref. 5130) είναι το σωστό και η κομψότητα του ρολογιού τονίζεται χωρίς προστατευτικά κορώνας. Ακόμα κι αν όλα τα ονόματα των πόλεων στην περιφέρεια, η σχεδίαση του καντράν το κάνει εξαιρετικά εύκολο στην ανάγνωση.
Στο κέντρο του καντράν υπάρχει ένα γκρίζο τμήμα γραμμών με το χέρι, που φιλοξενεί τους εφαρμοσμένους λευκούς χρυσούς δείκτες ώρας και τους κεντρικούς δείκτες. Σημειώστε το σχήμα του τρυπημένου ωροδείκτη, που προσθέτει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πινελιά στο ρολογια ρολεξ μαιμου. Μετά το γκρι κέντρο ακολουθεί ο δίσκος 24 ωρών και οι ώρες της ημέρας (ασημί) και οι νυχτερινές ώρες (μαύρο) χωρίζονται κατάλληλα σε χρωματικά κωδικοποιημένα.

Πώς να ρυθμίσετε σωστά το ρολόι Patek World Time; Αρχικά βεβαιωθείτε ότι η αντίστοιχη πόλη σας βρίσκεται στο επάνω μέρος του καντράν. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των πόλεων πατώντας απλώς το κουμπί στο πλάι της θήκης στη θέση 10:00. Όταν η πόλη σας είναι στη θέση της, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε την τοπική ώρα χρησιμοποιώντας την κορώνα περιέλιξης για να γυρίσετε τους κεντρικούς δείκτες. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι ο κατάλληλος αριθμός ημέρας ή νύχτας στον 24ωρο δίσκο βρίσκεται ακριβώς κάτω από πόλη στις 12 η ώρα.
Είναι μάλλον εύκολο να διαβάσετε και τις 24 ζώνες ώρας αφού προσαρμόσετε την τοπική πόλη και ώρα. Επιπλέον, εάν ταξιδεύετε σε άλλη τοποθεσία, απλώς πατήστε το κουμπί στις 10:00 για να αλλάξετε την πόλη στις 12:00 ανάλογα.
Θα δείτε το Patek Philippe Caliber 240 HU μέσω της θήκης από ζαφείρι όταν γυρίσετε το ρολόι. Σε αληθινή μορφή Patek, η κίνηση είναι περίπλοκα διακοσμημένη στο χέρι με διαφορετικά φινιρίσματα. Το γνωστό σκάφος του μίνι ρότορα σε συμπαγή κίτρινο χρυσό 22 καρατίων μαζί με το λογότυπο Patek χαραγμένο, το οποίο είναι μια εντυπωσιακή αντίθεση με τον κυρίως ασημί τόνο της κίνησης. Η αυτόματη κίνηση χτυπά σε συχνότητα 21.600 vph και παρέχει ένα απόθεμα ισχύος 48 ωρών για την παγκόσμια ώρα ref. 5230. Συνοπτικά, το Patek Philippe World Time 5230G είναι μάλλον εξαιρετικό και λειτουργικό.