Blue Rolex Submariner Two-Tone 126613LB

gr

Τον Σεπτέμβριο του 2024, η Rolex διέκοψε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα Submariner και αποκάλυψε μια νέα γενιά των εμβληματικών καταδυτικών ρολογιών της. Με μια ματιά, τα νέα μοντέλα Submariner φαίνονται πολύ παρόμοια με τους προκατόχους τους. Ωστόσο, εκτός από το ότι φιλοξενεί τη νέα σειρά 32xx, η νέα σειρά μοντέλων Submariner διαθέτει επίσης μια ελαφρώς μεγαλύτερη θήκη 41 χλστ.

Όπως και πριν, το μπλε καντράν και η στεφάνη είναι διαθέσιμα μόνο σε χρυσές και δίχρωμες εκδόσεις και τα νέα μοντέλα ονομάζονται ref. 126618LB και 126613LB (αντίστοιχα). Μια μικρή διαφορά μεταξύ του προηγούμενου μπλε καντράν υποβρυχίου και του ενημερωμένου καντράν της γενιάς 41 mm είναι το χρώμα του κειμένου. Ενώ στην προηγούμενη σειρά 40mm, το μπλε καντράν κυριαρχούσε από χρυσή γραφή, το νέο Submariner 41mm έχει μπλε καντράν με λευκή γραφή. Έχοντας αυτό κατά νου, ενώ έχουν γίνει μικρές ενημερώσεις στα μπλε καντράν των ρεπλίκα ρολόγια Submariner δίχρωμων και κίτρινου χρυσού, ίσως η πιο σημαντική αισθητική ενημέρωση βρίσκεται στην έκδοση λευκού χρυσού της ενημερωμένης γενιάς 41 mm.

Ενώ το πρώτο λευκόχρυσο Submariner, το Ref. 116619LB «Smurf», ήρθε με ένα γυαλιστερό μπλε καντράν για να ταιριάζει με το φωτεινό μπλε ένθετο της στεφάνης Cerachrom. το ενημερωμένο μοντέλο λευκού χρυσού 41 mm συνοδεύεται από το 126619LB. Το 126619LB έρχεται με τυπικό μαύρο καντράν, αν και ακόμα με μπλε κεραμικό πλαίσιο. Δεδομένου ότι δεν έχει μπλε καντράν όπως ο προκάτοχός του από λευκό χρυσό, το νεότερο λευκό χρυσό Blue Submariner δεν είναι γνωστό ως «Στρουμφ». Το ψευδώνυμο «Cookie Monster» φαίνεται να είναι πιο δημοφιλές στις μέρες μας όταν μιλάμε για το Submariner 126619LB.

Είναι αλήθεια ότι όλα τα πρώτα ρολόγια Rolex Submariner ήταν κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρα καντράν και αντίστοιχα μαύρα πλαίσια. Ωστόσο, τα μπλε ρολόγια Submariner αποτελούν μέρος του καταλόγου Rolex από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ακόμη και η πρώτη γενιά ρολογιών ημερομηνίας Submariner πρόσφερε την επιλογή μπλε καντράν και στεφάνης. Ωστόσο, το μπλε ήταν μια premium επιλογή στη σειρά Rolex Submariner τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ένα μπλε καντράν ή στεφάνη δεν τοποθετήθηκε ποτέ σε ένα τυπικό Submariner από ανοξείδωτο χάλυβα. Για τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια που η σειρά Submariner προσέφερε το μπλε, προσφερόταν μόνο σε συμπαγείς εκδόσεις κίτρινου χρυσού 18 καρατίων των εμβληματικών ρολογια ρολεξ μαιμου δυτών της Rolex. Μέχρι σήμερα, μπλε καντράν και στεφάνια μπορούν να βρεθούν μόνο σε δίχρωμα και μασίφ χρυσά ρολόγια Submariner και το χρώμα ξεχωρίζει αμέσως τα ρολόγια με αυτό το χρώμα ως premium εκδόσεις των εμβληματικών επαγγελματικών ρολογιών κατάδυσης της Rolex.

Για λιγότερο ακριβά μπλε Submariners, αναζητήστε μοντέλα που είχαν καταργηθεί, όπως η σειρά Cerachrom 11661x από τη δεκαετία του 2010 ή η σειρά αλουμινίου 1661x από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και του 1990. Ενώ οι εκδόσεις LB και LN της Rolex πωλούνται στην ίδια τιμή, η μπλε έκδοση του Submariner συνήθως κοστίζει περισσότερο στη δευτερογενή αγορά από τη μαύρη έκδοση.

Το μπλε Rolex Submariner είναι μια ξεχωριστή, παιχνιδιάρικη εκδοχή του ρολογιού που καθορίζει τον τύπο. Πιθανώς το πιο εμβληματικό ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ, το Submariner νιώθει σαν να ήταν πάντα μαζί μας και με το τολμηρό και ευέλικτο χρωματικό του προφίλ, του δίνει μια ευπρόσδεκτη μοντέρνα φρεσκάδα που ήταν αγαπημένη των συλλεκτών και των ενθουσιωδών τα τελευταία 50 χρόνια.